Mes spaudoje 2023 m.

Burnos higiena ir cukrinis diabetas – save palaikantis ciklas?

2023 m. gruodžio 20 d.
Burnos higiena ir cukrinis diabetas – save palaikantis ciklas?Vienareikšmiškai įrodyta, kad periodonto uždegimas periodontitas gali paaštrinti esamas ligas ir sukelti naujas, įskaitant ir cukrinį diabetą, kaip galimą periodontito komplikaciją. Todėl sergantieji cukralige turėtų ypatingai kruopščiai valyti ir prižiūrėti dantis, – konstatuoja Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ burnos higienistė Gabija Babrauskaitė.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Kad dantų skausmas netemdytų šventinės nuotaikos

2023 m. gruodžio 18 d.
Kad dantų skausmas netemdytų šventinės nuotaikosŠventės yra poilsio ir atsipalaidavimo metas, kai pamiršę kasdienius rūpesčius norime praleisti laiką su šeima ir pasilinksminti su draugais. Į šiuos planus dažniausiai neįtraukiamas nesugydytų dantų „netikėtas“ skausmas arba nereguliarios burnos higienos dantų akmenų sukeltas ūmus dantenų uždegimas.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Kaip rūkymas žaloja dantis

2023 m. lapkričio 15 d.
Kaip rūkymas žaloja dantisKiekvienų metų trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Jos tikslas – visiems priminti rūkymo žalą žmogaus organams, įskaitant ir dantis.
Skaityti daugiau – odontologija.com

„Metamfetamino burna“ ir dantys

2023 m. spalio 10 d.
„Metamfetamino burna“ ir dantysLai nešokiruoja skaitytojų šio straipsnio nuotraukos – jos ne iš siaubo filmo. Tai – realybė. Taip „patraukliai“ atrodyti, save žaloti ir savo gyvybę pasmerkti fiziniam, moraliniam bei psichologiniam skausmui pasirenkama laisva valia. Ko trūksta žmogui, kad apsispręstų kvaišalais naikinti savo gyvenimą?
Skaityti daugiau – odontologija.com

Kaip periodontitas siejamas su kraujotakos ligomis?

2023 m. spalio 04 d.
Kaip periodontitas siejamas su kraujotakos ligomis?Oficiali Higienos instituto Sveikatos informacijos centro statistika skelbia, kad daugiau nei pusės visų Lietuvoje mirčių priežastis yra kraujotakos sistemos sutrikimai, arba širdies ir kraujagyslių ligos. Tai reiškia, kad nesusirūpinus savo sveikata ir nekeitus gyvenimo būdo kas antras žmogus gali mirti būtent dėl širdies ir kraujagyslių ligų.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Alzheimerio liga – periodontito komplikacija?

2023 m. rugsėjo 21 d.
Alzheimerio liga – periodontito komplikacija?Rugsėjo 21-ąją minima Tarptautinė Alzhaimerio ligos diena. Lietuvos Alzhaimerio ligos asociacija įsteigta 2003 m., siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į šios ypatingai sunkios ligos simptomus, eigą, priežastis, prevenciją.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Šeši žingsniai prieš vaikų dantų ėduonį

2023 m. rugpjūčio 16 d.
Šeši žingsniai prieš vaikų dantų ėduonįDantų ėduonis yra dažniausia vaikų liga išsivysčiusiose šalyse. Vidutiniškai apie 40 % vaikų dantų ėduonis prasideda dar ikimokykliniame amžiuje. Vaikų dantų ėduonis yra rimta problema, nes dantų ligos yra betarpiškai susijusios su sveikata apskritai: didina cukraligės, širdies ligų ir kt. riziką.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Vasara – dantų problemų metas

2023 m. rugpjūčio 9 d.
Vasara – dantų problemų metasNors vasara paprastai asocijuojasi su geru oru, vaikų ir jų tėvelių bei daugelio atostogomis, gaivia jūra ir kaitra saule – odos nudegimai nėra vienintelė karštos vasaros „padovanota“ sveikatos problema. Be padažnėjusių žarnyno infekcijų ir kitų būdingų šiltajam sezonu susirgimų, pagausėja ir dantų bėdų. Palanku tai, kad karštomis vasaros atostogų dienomis dantų sukeltų problemų galima išvengti, laiku pasitikrinus dantų būklę, sugydžius pažeistus dantis ir, be abejo, tinkamai rūpinantis kasdiene dantų ir burnos ertmės priežiūra.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Ar periodontitas yra susijęs su širdies aritmija?

2023 m. birželio 20 d.
Ar periodontitas yra susijęs su širdies aritmija?Hirosimos universiteto mokslininkai , ištyrę septyniasdešimt šešis širdies ritmo sutrikimų turinčius pacientus, atrado ryškią koreliaciją tarp aritmiją sukeliančios širdies fibrozės ir periodontito – ilgalaikio dantenų uždegimo. Mokslininkai ištyrė pacientų aortos audinių pavyzdžius bei periodontito intensyvumą. Paaiškėjo, kad kuo labiau pažengęs periodontitas, tuo stipriau buvo išreikšta ir fibrozė.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Kauno klinika „Angitia“ yra atvira odontologijos turizmui

2023 m. vasario 27 d.
Kauno klinika „Angitia“ yra atvira odontologijos turizmuiBuvę Covid-19 viruso sukeltos pandemijos ribojimai jau nebestabdo lėktuvų skrydžių. Tad sugrįžta buvusi odontologinio turizmo („dental tourism“) tendencija, ir europiečiai vis dažniau atkeliauja į Rytų Europos šalis. Šios šalys – suprantama, ir Lietuva – vis dar atsilieka nuo Vakarų šalių atlyginimų vidurkiu, todėl kai kurių paslaugų kainos, tarp jų – ir odontologijos – yra žemos, nors kokybė yra tikrai aukšta.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Tel. + 370 699 05758
Facebook