Mes spaudoje 2021 m.

Negydomi, apleisti ar prarasti dantys silpnina sveikatą

2021 m. gruodžio 21 d.
Negydomi, apleisti ar prarasti dantys silpnina sveikatąNuo senų laikų dalis žmonių įsitikinę, kad senatvėje neišvengiamai prarasime dantis. Būtent senais laikais šis teiginys buvo toks akivaizdus, kaip dangus mėlynas, o žolė žalia.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Vyresniajame amžiuje dantų problemos ne dėl amžiaus

2021 m. gruodžio 21 d.
Vyresniajame amžiuje dantų problemos ne dėl amžiausDantys yra viena jautriausių mūsų organizmo dalių ir juos nelengva išsaugoti bet kokiame amžiuje. Juo labiau – nedaugeliui žmonių pavyksta išsaugoti visus dantis visą gyvenimą sveikus.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Laiku sugydytų pieninių dantų svarba vaiko sveikatai

2021 m. gruodžio 20 d.
Laiku sugydytų pieninių dantų svarba vaiko sveikataiVisų ligų prevencija yra paprastesnė, nei jų gydymas ar nefunkcionuojančių organų pakeitimas. Ne išimtis ir odontologija – išsaugoti dantis yra paprasčiau, nei juos sugydyti arba atkurti. Mylintiems savo vaikus tėveliams svarbu žinoti, kada būtina pradėti rūpintis vaiko dantimis.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Dantų būklė – jų priežiūros ir gyvenimo būdo rezultatas

2021 m. lapkričio 30 d.
Dantų būklė – jų priežiūros ir gyvenimo būdo rezultatasAr įmanoma įsivaizduoti artėjančių žiemos švenčių – šv. Kalėdų ir Naujųjų metų – džiaugsmą be šypsenos, o šypseną – be sveikų baltų dantų?
Skaityti daugiau – odontologija.com

Garbus amžius – ne nuosprendis dantų sveikatai

2021 m. spalio 4 d.
Garbus amžius – ne nuosprendis dantų sveikataiKad žmogus savo gyvenimo rudenį sutiktų su sveikų dantų džiugia šypsena ir ilgai gyventų visavertį gyvenimą laimingas, svarbu rūpintis savo sveikata nuolat, nuo mažų-jaunų dienų.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Kaip prarastas dantis „pasiima“ daugiau dantų

2021 m. liepos 19 d.
Kaip prarastas dantis pasiima daugiau dantųNetekus nors vieno ar keleto dantų, ypač priekinių, problemos yra ženkliai rimtesnės, nei galėtų atrodyti.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Sveikame kūne – sveiki dantys

2021 m. liepos 7 d.
Sveikame kūne – sveiki dantysSveiki, balti ir gražūs dantys – svarbi kiekvieno žmogaus visaverčio gyvenimo sąlyga nuo ankstyvosios vaikystės iki gilios senatvės
Skaityti daugiau – medicina.lt

Už išsaugotus sveikus dantis užaugę Jūsų vaikai Jums padėkos

2021 m. liepos 2 d.
Už išsaugotus sveikus dantis užaugę Jūsų vaikai Jums padėkosKad mažylių gyvenimo ir kartu su tėveliais praleistų nerūpestingos vasaros atostogų netemdytų tarsi „netikėtai“ užklupęs dantų skausmas, svarbu jų dantukus parodyti vaikų odontologui ne tik privalomai prieš mokslo metus.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Vaikų parengimas vizitui pas odontologą

2021 m. birželio 30 d.
Už išsaugotus sveikus dantis užaugę Jūsų vaikai Jums padėkosNe jokia naujiena, kad vaikų odontologai sunerimę dėl labai prastos vaikų dantų būklės, o ypač – dėl dantų ėduonies beveik masiškai pažeistų ikimokyklinio amžiaus vaikų dantų.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Moters burnos ertmės pokyčiai įvairiais gyvenimo periodais

2021 m. kovo 9 d.
Moters burnos ertmės pokyčiai įvairiais gyvenimo periodaisHormonų pokyčiai, vykstantys įvairiais moters gyvenimo periodais, gali būti įvairių organizmo ligų priežastis, tad ne išimtis ir burnos gleivinė. Didžiausią įtaką moterų burnos gleivinei daro estrogenai, progesteronas bei hipofizės gonadotropiniai hormonai.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Ne visos vyresnių žmonių dantų bėdos yra nulemtos amžiaus: kai kurių jų galima išvengti

2021 m. vasario 9 d.
Ne visos vyresnių žmonių dantų bėdos yra nulemtos amžiaus: kai kurių jų galima išvengtiKartu su žmogaus amžiumi daugėja dantų problemų, kaip ir sveikatos problemų apskritai. Nors pats amžiaus faktas nedaro didelės įtakos burnos sveikatai, tačiau su pragyventais metais susiję kiti įvairūs sveikatos pokyčiai dažnai turi neigiamą poveikį dantims.
Skaityti daugiau – delfi.lt

Tel. + 370 699 05758
Facebook