Mes spaudoje 2017 m.

Dantų ir kitos kūno ligos – tarsi nedaloma visuma

2017 m. gruodžio 21 d.
Dantų ir kitos kūno ligos – tarsi nedaloma visumaNetinkamai prižiūrimi, apleisti ir negydomi dantys yra dosnūs pavojingų sveikatai mikrobų sankaupomis. Nustatyta, kad patogeniniai mikrobai, linkę migruoti į kitus žmogaus organus ar jų sistemas, ir ten sėkmingai įsikūrę, gali sukelti arba paaštrinti kitas įvairias ligas.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Negydomų ir apleistų dantų grėsmė sveikatai

2017 m. gruodžio 20 d.
Negydomų ir apleistų dantų grėsmė sveikataiŽmogaus sveikatai pavojingas bet koks ir bet kurioje organizmo vietoje tūnantis infekcijos židinys, juo labiau – galvos srityje. Tipinis aukštos rizikos sveikatai pavyzdys – laiku negydomi, apleisti dantys, kurių pavojaus dalis žmonių reikiamai neįvertina arba apie tai net nesusimąsto.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Ligos, kurias gali sukelti arba paaštrinti negydomų dantų infekcija

2017 m. gruodžio 15 d.
Ligos, kurias gali sukelti arba paaštrinti negydomų dantų infekcijaMedicininiais tyrimais nustatyta, kad neprižiūrimi dantys, juo labiau, – negydomų dantų infekcijos židiniai, – didina ir kitų ligų atsiradimo riziką. Viena dažniausių dantų ligų, o tuo pačiu, – ir viso organizmo infekcijos židinio priežasčių, – negydomas dantų ėduonis, arba kariesas.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Neprižiūrimi dantys paaštrina ir kitas ligas: infekcija gali nukeliauti iki širdies

2017 m. lapkričio 24 d.
Neprižiūrimi dantys paaštrina ir kitas ligas: infekcija gali nukeliauti iki širdiesKokie sveikatos sutrikimai labiausiai tikėtini, esant negydomų dantų problemoms? Stabilaus ir galutinio sąrašo nėra ir, tikėtina, nebus, nes nei medicinos mokslas, nei ligų sukėlėjai „nestovi vietoje“ – abi pusės progresuoja: tobulėja ir diagnostikos priemonės, sukuriami nauji, efektyvesni vaistai, ir didesnį atsparumą nuolat įgyja patogeniniai mikroorganizmai.
Skaityti daugiau – delfi.lt

Unikalus bedančio žandikaulio dantų implantavimas – naujos kokybės šuolis pasaulio ir Lietuvos odontologijoje

2017 m. lapkričio 16 d.
Trefoil tiltas2017-ųjų spalio 21-oji tampa odontologijos pasiekimų istorijos dalimi ir žymi ribą tarp dantų implantavimo iki fantastiško „Trefoil“ išradimo ir po „Trefoil“. Ką reiškia ši nauja sąvoka, papildžiusi odontologijos žodyną ir atvėrusi daugeliui žmonių ženkliai palankesnes apatinio bedančio žandikaulio implantavimo galimybes?
Skaityti daugiau – medicina.lt

Pristatyta dantų implantavimo naujovė – unikalus išradimas, taupantis pinigus ir laiką

2017 m. spalio 31 d.
Pristatyta dantų implantavimo naujovė – unikalus išradimas, taupantis pinigus ir laikąPaskutinę spalio mėn. dekadą apskriejo pasaulį žinia apie naujausią odontologijos išradimą – bedančio apatinio žandikaulio implantavimo technologiją ant 3-jų dantų implantų.
Skaityti daugiau – delfi.lt

Profilaktinė dantų apžiūra ir burnos higiena – rimtų ligų prevencija

2017 m. spalio 27 d.
Profilaktinė dantų apžiūra, burnos higienaProfilaktinei dantų apžiūrai dažniausiai skiriame mažiau laiko, nei gydymui, protezavimui ar implantavimui. Tačiau jei labiau pasirūpintume dantų profilaktika, – dantis gydyti, atkurti arba implantuoti tektų ženkliai rečiau arba neprireiktų visiškai.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Vaikų dantų gydymas ir padengimas silantais

2017 m. rugsėjo 27 d.
Vaikų dantų gydymas ir padengimas silantaisTeisingus dantų priežiūros įgūdžius ypač svarbu ugdyti nuo ankstyvos vaikystės. Mažamečiai vaikai yra labai smalsūs ir imlūs informacijai, tad jie lengvai įsimena, kaip apsaugoti dantukus nuo traumų, kad negalima kramtyti labai kietų daiktų, kad saldumynai yra dantukų priešai.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Kodėl svarbu išsaugoti savus dantis nors iki 18 metų?

2017 m. rugpjūčio 23 d.
Kodėl svarbu išsaugoti savus dantis nors iki 18 metų?Artėjant rugsėjo pirmajai, visiems mokinių bei lankančiųjų vaikų darželius „ikimokyklinukų“ tėveliams padaugėja rūpesčių, – tai žinoma ir tarsi savaime suprantama. Tačiau ne mažiau svarbus ir su rugsėjo pirmąja rečiau siejamas dalykas – vaikų sveikata.
Skaityti daugiau – kauno.diena.lt

Dantų šaknų kanalų beskausmis gydymas ir pergydymas

2017 m. liepos 18 d.
Dantų šaknų kanalų beskausmis gydymas ir pergydymasSavalaikis endodontinis gydymas yra ypatingai svarbus. Laiku nesugydyta danties infekcija gali kelti grėsmę ir visam organizmui, pirmiausiai pažeisdama silpniausius organus, pvz., vieno žmogaus gali būti silpnesni inkstai, kitų – širdis, ir pan.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Kad šypsenos netemdytų pakitusi dantų spalva

2017 m. birželio 12 d.
Kad šypsenos netemdytų pakitusi dantų spalvaDėl įvairių priežasčių stipriai pakitusi dantų spalva yra akivaizdi ir krenta pašnekovui į akis, tad gali varžyti ne tik šypseną, bet ir patį bendravimą. Tačiau dar didesnes problemas gali sukelti bandymai balinti dantis savarankiškai.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Dantų praradimas ir atkūrimas

2017 m. gegužės 22 d.
Dantų praradimas ir atkūrimasLaiku negydomo dantų ėduonies, arba karieso, ir nepašalintų dantų akmenų rezultatas – pulpitas, gingivitas, parodontitas ir prarasti dantys. Štai taip galima netekti dantų – staiga ir netikėtai.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Prisiminkite save, mielosios Motinos, – šventinės nuolaidos klinikoje „Angitia“

2017 m. gegužės 2 d.
Motinos dienaKai pavasario šventės tarsi veja viena kitą, ir po Šv. Velykų – čia pat Motinos diena, – paklauskime kiekvienas savęs, ko norėtųsi tą dieną palinkėti sau ir savo artimiesiems iki visiškos pilnatvės? Be abejo, – puikios sveikatos, geros nuotaikos, gražios šypsenos.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Dantų priežiūra – ne tik dantų šepetėlis ir pasta

2017 m. balandžio 5 d.
Dantų priežiūra – ne tik dantų šepetėlis ir pastaKruopšti kasdienė dantų priežiūra padeda išsaugoti dantis visą žmogaus gyvenimą ir nesukelia tiek problemų bei rūpesčių, kaip įsisenėjusios negydomų dantų įvairios problemos ir pasekmės. Dantų atkūrimui ir gydymui dažniausiai skiriama daugiau lėšų ir laiko, nei jų kasdienei priežiūrai.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Tel. + 370 699 05758
Facebook