Mes spaudoje 2019 m.

Endodontinio gydymo priežastys ir negydomų dantų pasekmės

2019 m. lapkričio 14 d.
Endodontinio gydymo priežastys ir negydomų dantų pasekmėsEndodontinio gydymo pavadinimas yra kilęs iš graikų k. endo – viduje ir odont – dantis. Jei dantis pažeistas dėl rimtos traumos, nekokybiško gydymo, nekokybiško plombavimo ar ilgiau negydomo dantų ėduonies, esančioms burnoje bakterijoms atsiveria tiesus kelias į dantų šaknų kanalus.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Estetinis plombavimas – sveikų dantų ir žavios šypsenos grožiui

2019 m. spalio 8 d.
Estetinis plombavimas - sveikų dantų ir žavios šypsenos grožiuiEstetinis plombavimas yra vienas iš estetinės odontologijos dantų atkūrimo arba apdailos metodų. Estetiniu plombavimu galima atkurti nuskilusių arba kitaip pažeistų dantų formą, spalvą, panaikinti tarp dantų tarpus ir kitus smulkius defektus. Didesni dantų formos defektai šalinami porceliano laminatėmis.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Patyręs odontologas kategoriškas klaidingoms nuostatoms apie vaikų dantis: tėvams turi pagrindinį patarimą

2019 m. rugpjūčio 1 d.
Patyręs odontologas kategoriškas klaidingoms nuostatoms apie vaikų dantis: tėvams turi pagrindinį patarimąLepinantis vasara nesinori galvoti apie rudenį, tačiau mokslo metai artėja. O su jais – nauji rūpesčiai, nauji galvosūkiai. Būtina užduotis tėvams – nuvesti vaikus pas įvairių sričių gydytojus pasitikrinti sveikatą.
Skaityti daugiau – delfi.lt

Dantų implantai – svajonė, tapusi kasdienybe

2019 m. liepos 31 d.
Dantų implantai – svajonė, tapusi kasdienybeDantų implantai, kažkada buvę tik moksline fantastika, dabar tapo kasdienybe. Tai optimalus sprendimas, grąžinantis žmonėms prarastus dantis.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Beskausmis danties rovimas

2019 m. liepos 10 d.
Beskausmis danties rovimasVasaros karščiai paspartina mikroorganizmų veiklą, jie aktyviai dauginasi. Todėl odontologams vasara – tai cistų metas, kada padaugėja pacientų su pūlingomis dantų cistomis. Kai apleistų ir neprižiūrėtų dantų nebeįmanoma išgydyti, juos tenka išrauti.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Netekus nors vieno danties, neliks ir šypsenos

2019 m. balandžio 11 d.
Netekus nors vieno danties, neliks ir šypsenosNedaug yra rimtesnių problemų žmonių tarpusavio santykiuose, kaip nebegalėjimas šypsotis. Iki šios problemos trūksta labai nedaug – užtenka tik prarasti vos keletą dantų. Jeigu nelieka priekinio danties – nelieka ir šypsenos.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Dantų būklė – sveikatos atspindys

2019 m. balandžio 11 d.
Dantų būklė – sveikatos atspindys„Sugydyti sugedusį dantį ir estetine plomba arba dirbtiniu danties vainikėliu atkurti tobulą danties išvaizdą – dar ne viskas. Svarbu suprasti, ar liko tą gedimą sukėlusios priežastys – pats gyvenimo būdas“, – konstatuoja daugiau nei 25-erių metų patirtį sukaupęs odontologas Mindaugas Gaučys.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Dantų problemos šalies nesirenka, bet jas spręsti verta Lietuvoje

2019 m. balandžio 5 d.
Dantų problemos šalies nesirenka, bet jas spręsti verta LietuvojeGyvenate Airijoje? O gal Anglijoje? Norvegijoje? Galima vardyti ir spėlioti, bet vienas dalykas, nepaisant šalies, lieka toks pat ir nesikeičia net metams bėgant – tai sveikų dantų svarba. Šį klausimą verta patikėti Kauno odontologijos klinikai UAB „Angitia“, dirbančiai su pažangiomis ir visame pasaulyje pripažintomis dantų gydymo ir atkūrimo metodikomis.
Skaityti daugiau – tiesa.com

Tikroji šypsenos vertė

2019 m. balandžio 4 d.
Tikroji šypsenos vertėŽmogus – visuomenės būtybė. Bendravimas su kitais žmonėmis yra savaime suprantama, neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Maloniausia bendrauti, kai pasitikime savimi. Deja, nuskilęs ar iškritęs dantis bendrauti nepadeda, menkina savivertę. Ką ir kalbėti apie maisto kramtymo nepatogumus ar ilgalaikes prarastų dantų pasekmes.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Dantų praradimo pasekmės

2019 m. balandžio 3 d.
Dantų praradimo pasekmėsKol žmogus turi savus sveikus dantis – net baisiausiame sapne negalėtų įsivaizduoti, kokios problemos jo lauktų, praradus vieną, kelis arba – juo labiau – visus dantis.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Baltų dantų šypsena – gyvenimo džiaugsmo atspindys

2019 m. balandžio 2 d.
Baltų dantų šypsena - gyvenimo džiaugsmo atspindysNeseniai, kovo 20-ąją buvo minima Pasaulinė burnos sveikatos diena. Šios dienos tikslas – atkreipti dėmesį į burnos sveikatos svarbą žmogaus gerovei ir prarastų dantų sukeliamas ne tik sveikatos, bet ir socialines problemas, – sakoma pranešime spaudai.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Tarptautinės parodos IDS 2019 naujovės – Jūsų šypsenai, sveikatai, gerovei

2019 m. kovo 26 d.
Tarptautinės parodos IDS 2019 naujovės – Jūsų šypsenai, sveikatai, gerovei„Visur skaitmena“, – lakoniškai pristato pranešime žiniasklaidai Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ vadovas Mindaugas Gaučys Tarptautinės dantų technikos ir odontologijos parodos IDS-2019 esmę. „Parodos įspūdžiai stiprūs, informacija vertinga – visur skaitmeninės technologijos“, – paantrina kolegos žodžius Kauno klinikos „Odontologija Jums” direktorius dantų technikas Dominykas Šinkūnas kartu su tos pačios klinikos kolege gydytoja odontologe Inga Mickūnaite.
Skaityti daugiau – kaunozinios.lt

Ką prarastume be šypsenos?

2019 m. kovo 20 d.
Ką prarastume be šypsenos?Kovo 20-toji – Pasaulinė burnos sveikatos diena. Šios dienos tikslas – atkreipti dėmesį į burnos sveikatos svarbą žmogaus gerovei ir prarastų dantų sukeliamas ne sveikatos, bet ir socialines problemas. Šia proga kalbame su ilgametę darbo patirtį turinčiu dantis implantuojančiu odontologu, Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ vadovu Mindaugu Gaučiu.
Skaityti daugiau – alkas.lt

Jei dantis prižiūrėsite idealiai, nemanykite, kad išvengsite ligų: 7 odontologo patarimai

2019 m. kovo 18 d.
Jei dantis prižiūrėsite idealiai, nemanykite, kad išvengsite ligų: 7 odontologo patarimai„Išgydyti sugedusį dantį ir estetine plomba arba dirbtiniu danties vainikėliu atkurti tobulą danties išvaizdą – dar ne viskas. Svarbu suprasti, ar liko tą gedimą sukėlusios priežastys – pats gyvenimo būdas“, – konstatuoja daugiau nei 25-erių metų patirtį sukaupęs odontologas Mindaugas Gaučys.
Skaityti daugiau – delfi.lt

Nuoširdi šypsena – tikrojo žmogiškumo ženklas

2019 m. kovo 18 d.
Nuoširdi šypsena – tikrojo žmogiškumo ženklasŠypsotis žmogiška. Tačiau žmogiškasis faktorius kartais verčia… nesišypsoti. Jei trūksta danties (ar keleto), pradedama varžytis. Jei tai priekiniai dantys, nuolat nervinamasi: kad tik per daug neišsižiočiau, ką pasakys aplinkiniai ir pan. Ir nesvarbu, ar Jums 20, ar 70 metų, tokia būsena nesuteikia kasdienybei pilnatvės.
Skaityti daugiau – bernardinai.lt

Bemetalis cirkonio implantas – išpildyta utopinė svajonė

2019 m. vasario 19 d.
Bemetalis cirkonio implantas – išpildyta utopinė svajonėNuolat didėjant bemetalių danties implantų paklausai, 2018-ųjų birželio 20 – 23 dienomis Amsterdame, o rudeniop ir Lietuvoje pasaulinės dantų implantų tyrimo ir kūrimo lyderės, Švedijos įmonės „Nobel Biocare“ atstovai pristatė naujos kartos dviejų dalių sudėtinį keraminį 100 % bemetalį danties implantą „Nobel Pearl“.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Tel. + 370 699 05758
Facebook