Mes spaudoje 2022 m.

Dantų akmenys – rizika ne tik dantims

2022 m. gruodžio 22 d.
Dantų akmenys – rizika ne tik dantimsKiekvienas gyvas organizmas yra nedaloma visuma su labai tiksliai veikiančiomis fiziologinėmis funkcijomis. Ne išimtis ir žmogus. Todėl vieno organo susirgimas paliečia bendrą viso organizmo sveikatą ir būklę apskritai. Taip nebūna, kad kažkuris organas izoliuotai serga, o žmogus jaučiasi sveikutėlis.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Dantų akmenys – tikrieji dantų praradimo šaukliai

2022 m. spalio 24 d.
Dantų akmenys – tikrieji dantų praradimo šaukliaiGingivitas, arba dantenų uždegimas, yra viena dažniausių prastai prižiūrimų dantų ir nereguliariai atliekamos (arba iš vis neatliekamos) profesionalios higienos ligų. Negydomas gingivitas progresuoja į periodontitą, populiariai vadinamą parodontozę.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Kaip viena maža danties problema gali sukurti ne vieną didelę problemą?

2022 m. spalio 7 d.
Daugelis žmonių žino ir patiria, kad dantų ėduonies ardomas ir negydomas dantis prarandamas ne tuoj pat. Dalis pacientų supranta, kad netekus vieno danties, sparčiau, tarsi domino principu, netenkama ir kitų, o ypač – kaimyninių dantų. Deja, realybė tokia, kad dalis pacientų šio rezultato – bedantės burnos – tarsi kantriai laukia ir… sulaukia su dar rimtesnėmis pasekmėmis.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Mikroelementai – sveikų dantų sergėtojai

2022 m. rugsėjo 9 d.
Mikroelementai – sveikų dantų sergėtojaiStaigūs vasaros – rudens orų pokyčiai yra tikras iššūkis žmogaus organizmo, o taip pat ir dantų, sveikatai. Juk nei vienas mūsų organas, nei viena kūno dalis nefunkcionuoja visiškai atskirai, „nekreipdama dėmesio“ į bendrą visų kitų organų bei jų sistemų būklę. Tad ne išimtis ir dantys – žmogaus sveikatos atspindys.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Natūralūs vitaminai – svarbi sveikų dantų sąlyga

2022 m. liepos 28 d.
Natūralūs vitaminai – svarbi sveikų dantų sąlygaSveikiems dantims, kaip ir visam organizmui, yra būtina subalansuota mityba, gausi vitaminų bei mikroelementų, gaunamų kasdien su maistu. Nevisavertė mityba, deja, anksčiau ar vėliau sukels dantų problemas, nors ir kaip švariai kasdien jie būtų valomi, – konstatuoja Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ vadovas, implantuojantis odontologas Mindaugas Gaučys, skaičiuojantis apie 30 metų sėkmingo savo darbo patirtį.
Skaityti daugiau – manosveikata.lt

Ekonomiškas dantų implantavimas „Visi ant 4“ – patogumas, estetika, operatyvumas

2022 m. birželio 23 d.
Ekonomiškas dantų implantavimas „Visi ant 4“ – patogumas, estetika, operatyvumas„Visi ant 4“ (All-on-4) yra moderni, originali „Nobel Biocare“ patentuota bedančių žandikaulių dantų implantavimo sistema, sukurta 1998 m. žymaus portugalų odontologo prof. Paulo Malo. „Visi ant 4“ sistema yra plačiau naudojamas abiejų žandikaulių dantų implantavimo metodas, patvirtintas moksliniais klinikiniais tyrimais ir sėkmingai taikomas viso pasaulio pacientams.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Kai dantį rauti būtina

2022 m. birželio 16 d.
Kai dantį rauti būtinaSenovėje dantų rovimas buvo praktiškai visų odontologinių problemų sprendimas. Šiais laikais, nors dantis jau galima profesionaliai sugydyti ir maksimaliai išsaugoti, vis gi juos rauti kartais būtina.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Dantų implantai – visam gyvenimui

2022 m. gegužės 30 d.
Dantų implantai – visam gyvenimuiDėl įvairių priežasčių ne visiems žmonėms pavyksta išsaugoti visus dantis taip ilgai, kaip norėtųsi, o juo labiau – visam gyvenimui. Tokiu atveju gelbsti visame pasaulyje garsėjantys kokybe „Nobel Biocare“ švediški dantų implantai su viso gyvenimo garantija, galiojančia apie 70-yje pasaulio šalių.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Dantų ligų prevencija

2022 m. kovo 31 d.
Dantų ligų prevencijaKokie tobuli bebūtų šiandien atkuriamosios odontologijos pasiekimai, svarbu įsidėmėti, kad dar didesnė vertybė yra nuosavi dantys. Jų vertė ir svarba aiškėja, o sveikatos ir socialinės problemos patiriamos tik šį savo brangų turtą – nuolatinius dantis – negrįžtamai praradus.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Skaitmeninis rentgenas, saugumas, nuotraukos

2022 m. vasario 28 d.
Skaitmeninis rentgenas, saugumas, nuotraukosRadiologiniai ištyrimai skaitmeninių rentgeno aparatų pagalba yra šiuolaikinės lanksčios ir pažangios odontologinės diagnostikos dalis. Gautą skaitmeninės rentgeno nuotraukos vaizdą odontologas tuoj pat mato kompiuterio ekrane ir gali analizuoti specializuotomis kompiuterio programomis.
Skaityti daugiau – odontologija.com

Burnos higiena dantų ėduoniui taria griežtą NE

2022 m. vasario 7 d.
Burnos higiena dantų ėduoniui taria griežtą NEProfesionalios burnos higienos procedūra odontologo kabinete svarbi ne tik dėl baltų, švarių dantų ir žavios šypsenos grožio. Reguliari burnos higiena patikimai apsaugo nuo sukietėjusių dantų apnašų (dantų akmenų) sukeliamo dantenų uždegimo gingivito, kuris laiku negydomas progresuoja į pavojingą periodonto uždegimą periodontitą.
Skaityti daugiau – medicina.lt

Tel. + 370 699 05758
Facebook